Política 29/10/2013

El Govern descarta rebaixar impostos perquè escanyaria l'estat del benestar

Homs es desmarca de la reducció de la pressió fiscal a la Comunitat de Madrid: "Ells deuen saber quins marges tenen, a nosaltres no ens surten els números"

R. Mateos / O. March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha descartat aquest dimarts que els pressupostos de la Generalitat per al 2014 –que es presentaran la setmana vinent– incloguin una rebaixa generalitzada d'impostos, com farà la Comunitat de Madrid. "Aquestes rebaixes fiscals no les podem fer, excepte si decidim carregar-nos l'estat del benestar, i no ho farem", ha subratllat Homs en acabar la reunió del Govern. Homs s'ha desmarcat del camí emprès pel govern madrileny d'Ignacio González: "Ells deuen saber quins marges tenen, a nosaltres els números no ens surten".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També s'ha referit a les crítiques a les "excessives" taxes que ahir va expressar el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), un òrgan consultiu de la Generalitat que aplega sindicats, patronals i agents socials. Homs ha argumentat que els pressupostos són "com una capsa d'on es poden treure els recursos que hi entren", de manera que és inviable combinar menys impostos amb menys "retallades".

stats