Política 05/10/2016

La falta de govern ja és el quart problema per als espanyols, segons el CIS

Es duplica la preocupació per la situació d'interinitat, mentre que els polítics són el tercer problema

Dani Sánchez Ugart / Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Rajoy va anar a la Zarzuela com a líder del PP, però va fer les declaracions al Palau de la Moncloa

MadridLa preocupació per la falta de govern ha calat entre els espanyols. Com a mínim això és el que apunta l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que mostra que s'ha convertit en el quart problema per als espanyols, ja que ha escalat des de la vuitena posició del juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I la classe política és centre de les ires dels ciutadans, perquè els polítics, "en general", són el tercer problema al qual apunta el CIS, només al darrere de l'atur i de la corrupció, també relacionada amb la política.

En termes numèrics, segons la metodologia del CIS, la falta de govern passa d'obtenir un índex de preocupació del 6,4 al baròmetre del juliol, a un 11,6 al setembre (a l'agost no n'hi va haver). La variable de la falta de govern es va començar a introduir en les preocupacions dels espanyols al febrer, però aleshores encara era a la cua entre els principals maldecaps, amb un índex de tot just l'1,4. Va anar escalant fins al màxim anterior de 7,4 punts a l'abril, i va tornar a caure després de les segones eleccions. Ara, a les portes d'una nova convocatòria electoral si no hi ha acords abans de final de mes, torna a remuntar.

El missatge del CIS entronca amb el que intenta enviar el PP que cal desbloquejar la situació política, tot i que el canvi d'actitud de Mariano Rajoy en els últims dies, quan està extremant els compromisos al PSOE per acceptar la seva abstenció a la investidura, s'està allunyant d'aquesta línia argumental.

stats