Política 01/09/2015

El Govern titlla "d'acte electoral" l'anunci del PP de reformar la llei del TC

L'executiu català assegura que no se sent al·ludit perquè és el govern espanyol qui incompleix des de fa anys sentències del Constitucional

Gerard Pruna / Sara González
1 min
La vicepresidenta del Govern, Neus Munté, en roda de premsa / ACN

BarcelonaÉs un "acte electoral utilitzant les institucions de l'Estat" basat en les "amenaces i en la por". Així ha respost la portaveu i vicepresidenta del Govern, Neus Munté, a la intenció del PP d'aprovar una reforma de la llei del Tribunal Constitucional perquè pugui sancionar i inhabilitar el president de la Generalitat, Artur Mas. En tot cas, ha assegurat que l'executiu català no se sent "al·ludit" amb aquesta reforma anunciada perquè és el govern espanyol qui, al seu parer, "incompleix des de fa anys" les sentències del TC. De fet, només en l'àmbit de les polítiques socials, la vicepresidenta ha puntualitzat que en els darrers vuit anys el govern de Mariano Rajoy ha incomplert fins a 11 sentències en què el TC donava la raó a la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha assegurat que la gran prova d'aquest caràcter electoral de la mesura anunciada s'evidencia en el fet que el mateix candidat del PP de Catalunya per al 27-S, Xavier García Albiol, era present en el moment de fer-se pública la reforma. A més, ha assegurat que els sorprèn que les úniques novetats que incorporarà la reforma siguin un "enduriment de les multes" i la previsible "suspensió de les funcions" de les persones que incompleixin sentències. Al seu entendre, es tracta d'una mesura de "caràcter inconstitucional".

La portaveu del Govern ha assegurat que esperaven aquesta maniobra de la Moncloa, però que "no els sorprèn" aquesta nova "utilització de les institucions" de l'estat espanyol amb finalitats polítiques.

stats