Política 04/06/2014

El govern espanyol va informar Duran del contingut de llei abdicació abans d'aprovar-la

El cap de files de CiU a Madrid ha denunciat aquest matí que ha estat "exclòs" del contingut del projecte

Efe
2 min

MadridEl Govern va informar al portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, del contingut del projecte de llei que regula l'abdicació del rei abans d'aprovar-lo en el Consell de Ministres. Així ho han assegurat a EFE fonts parlamentàries que apunten d'altra banda que el grup popular també es va posar en contacte amb el de CiU, així com amb la resta, per estudiar la tramitació del projecte legal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha denunciat aquest matí des del seu compte de Twitter que PP i PSOE han consensuat el projecte de llei sense comptar amb la resta dels grups, i ha considerat un "error d'Estat" que CiU hagi estat "exclosa".

El portaveu de CiU al Congrés ha començat assenyalant aquest matí que llegia a la premsa que anaven a recolzar la llei quan encara no tenen decidit el vot encara que sí tenien clar que no se n'anaven a oposar, per després dir que, una vegada llegida la premsa, tenia la seva posició "claríssima: abstenció".

A més, Duran ha seguit criticant els dos grans partits des d'aquesta xarxa social. "Tot ho han preparat PP i PSOE i han deixat de banda la resta. Jo canto i ballo sol, com un mussol", ha dit en un dels seus missatges.

I en un altre fins i tot apunta que "el nou rei els hauria de dir (a populars i socialistes) que en el futur s'han de fer les coses d'una altra manera".

Les fonts consultades insisteixen en que Duran va ser informat del contingut del projecte de llei abans de la seva aprovació per l'Executiu, i que el grup popular es va posar en contacte amb els altres grups, inclòs el de Convergència i Unió, sobre la tramitació del projecte legislatiu que farà efectiu el relleu en la Corona.

stats