CAP A LA FI D'ETA
Política 23/10/2011

El govern espanyol força la UE a suprimir l'expressió "lluita armada" de la seva declaració sobre ETA

Els 27 celebren la "victòria de la democràcia i la llibertat" pel cessament definitiu de "l'activitat terrorista"

Acn
1 min

Brussel·lesEl govern espanyol ha obligat la Unió Europea a modificar la redacció d'un comunicat sobre ETA per suprimir l'expressió "lluita armada" i canviar-la per "activitat terrorista". Els caps d'Estat i de govern dels 27, reunits aquest diumenge a Brussel·les, volien celebrar la seva "gran satisfacció" pel "cessament definitiu de la lluita armada" anunciat per ETA, segons l'esborrany preliminar, però després de les queixes de la delegació espanyola el document final parla "d'activitat terrorista". Fonts de La Moncloa han assegurat que la modificació és només un "ajustament de la traducció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Aquesta és sense cap dubte una victòria de la democràcia i la llibertat a Espanya i a tota la UE", afirma el comunicat. Els 27 "expressen el seu apreci al govern espanyol, als partits polítics, a les forces de seguretat, al ministeri de Justícia i a la societat espanyola en el seu conjunt, per la seva constància i determinació a la llarga lluita contra la violència terrorista". El document de conclusions que els caps d'Estat i de govern de la UE aprovaran aquest diumenge "dóna les gràcies de forma especial al poble i al govern de França", per la seva "inestimable cooperació i solidaritat".

Precisament José Luis Rodríguez Zapatero s'ha reunit durant un quart d'hora amb el seu homòleg francès, Nicolas Sarkozy, per agrair-li personalment la seva contribució en la lluita contra l'organització armada. Els 27 també han volgut homenatjar "les víctimes d'aquesta violència, un record que haurà de perdurar perquè mai més no es torni a produir". L'ambaixador espanyol davant la UE, Lluís Planas, ha explicat que els caps d'Estat i de govern estan aprofitant la cimera d'aquest diumenge per donar a Zapatero la seva enhorabona.

stats