Política 01/01/2013

El govern espanyol crea una bústia per rebre propostes sobre la reforma de l'administració pública

Es crearà també un consell assessor format per representants de l'àmbit empresarial, dels treballadors públics, dels consumidors i de l'àmbit acadèmic

Efe
2 min

MadridEl govern espanyol posarà en marxa a partir del dimecres 2 de gener una bústia per rebre propostes sobre la reforma de les administracions públiques i conèixer així de primera mà els problemes, les propostes i les vies per a aquest canvi. En un comunicat de premsa l'executiu de Mariano Rajoy ha informat que, per aconseguir crear una administració "moderna i dinàmica" que faciliti les gestions dels ciutadans i les empreses i que minimitzi els costos administratius, la comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques crearà la bústia http://run.gob.es/cora.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta comissió vol conèixer a través d'aquesta bústia les experiències dels ciutadans, fonamentalment en els àmbits de les duplicitats i la simplificació administrativa. A més, s'hi inclou un camp on ciutadans i empreses podran, en relació amb els problemes detectats, proposar vies de millora i suggeriments de correcció, segons el govern espanyol.

La comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques crearà també un consell assessor, format per representants de l'àmbit empresarial, dels treballadors públics, dels consumidors i de l'àmbit acadèmic. Amb aquest consell es crearà un marc de col·laboració i discussió per afavorir el disseny, l'execució i la posada en marxa d'aquesta reforma.

Se sol·licitarà la participació en aquest consell d'almenys un representant de cada sindicat majoritari en l'administració pública (CCOO, CSIF i UGT), un representant de les patronals de les empreses espanyoles (CEOE i Cepyme), el secretari general del Defensor del Poble, un catedràtic de dret administratiu i un representant del Consell de Consumidors i Usuaris.

Es tracta d'una proposta oberta, ha explicat l'executiu del PP, que ha afegit que s'hi podran incorporar altres participants, segons decideixi la mateixa comissió, en virtut dels assumptes a tractar i de l'evolució del programa de reforma. El consell estarà presidit pel president de la comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques i es reunirà amb una periodicitat mensual.

stats