POLÍTICA
Política 20/04/2012

Rajoy indulta dos oficials condemnats per l'accident del Iak-42, en què van morir 62 militars

Així, es lliuren de la pena d'inhabilitació que els va imposar l'Audiència Nacional espanyola

Acn / Redacció
1 min

MadridEl govern espanyol ha indultat dos oficials condemnats per un delicte de falsedat documental en el cas del Iak-42, en què van morir 62 militars espanyols a Turquia l'any 2003, durant el mandat del PP de José María Aznar amb Federico Trillo de ministre de Defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres la concessió d'un total de 16 indults, entre els quals hi ha el del comandant José Ramón Ramírez García i el capità Miguel Ángel Sáez García. La mesura de gràcia afecta únicament la pena d'inhabilitació que els va ser imposada per l'Audiència Nacional.

Per a la concessió de l'indult, l'executiu ha seguit el criteri del ministeri Fiscal, que el 7 d'abril de l'any passat va traslladar la seva disposició favorable a l'indult de la pena d'inhabilitació imposada. Els dos oficials indultats parcialment eren metges que van treballar a la comissió com a subordinats d'un general i van ser condemnats a un any i mig de presó i sancionats amb un any d'inhabilitació, a més d'una multa de 900 euros cadascun.

stats