DRET A DECIDIR
Política 14/09/2012

El govern valencià: "La gran majoria de catalans el que volen és sortir de la crisi i no d'Espanya"

El portaveu i vicepresident del govern valencià, José Císcar, adverteix que la prioritat és la sortida de la crisi i que "Europa no veu 17 autonomies, veu l'estat espanyol"

Acn
1 min

ValènciaEl portaveu i vicepresident del govern valencià, José Císcar, s'ha mostrat convençut aquest divendres que la gran majoria de catalans que es varen manifestar durant la Diada "el que volen és sortir de la crisi i no d'Espanya". Císcar ha valorat d'aquesta manera la manifestació del passat Onze de Setembre i ha assenyalat que "es veu amb preocupació perquè en aquests moments tots hem d'estar centrats en el prioritari, que és sortir de la crisi, i per sortir de la crisi tots hem de fer tots els possibles". El vicepresident ha afegit que les dades del dèficit públic indiquen que "estem en el bon camí" i que en aquest sentit "Europa no veu 17 autonomies, Europa veu l'estat espanyol, i les autonomies som estat". A preguntes dels mitjans i en la seva compareixença setmanal posterior al ple del Consell, José Císcar també ha valorat la demanda del pacte fiscal per a Catalunya i les necessitats d'una millora en el finançament per al País Valencià. Císcar ha dit que les bones dades de rebaixa del dèficit s'estan duent a terme amb el finançament actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El vicepresident, però, ha remarcat que el seu govern no deixarà de reclamar un millor finançament "des de la solidaritat i entenent el moment actual". Preguntat sobre terminis per obtenir-lo, José Císcar ha dit que el passat Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) va prendre la decisió d'estudiar una revisió del model de finançament autonòmic valencià. Císcar ha dit que en aquest sentit el govern espanyol és conscient del problema i que "no hem sentit cap veu que digui que estem ben finançats".

stats