POLÍTICA
Política 02/07/2011

Protesta davant el consolat de Grècia a Barcelona pel bloqueig als vaixells de la Segona Flota de la Llibertat

'Rumb a Gaza' lamenta el desinterès de la diplomàcia espanyola pels activistes i reclama una reunió amb Trinidad Jiménez

Acn
2 min
Protestes consulat Grècia

BarcelonaUna trentena de persones s'han manifestat aquest dissabte a la tarda davant el consolat de Grècia a Barcelona per denunciar la complicitat del país hel·lènic amb Israel contra els interessos palestins. Segons 'Rumb a Gaza', el govern grec impedeix la sortida dels vaixells de la Segona Flota de la Llibertat per la pressió israeliana. "La situació és delicada i d'una anomalia total", ha declarat a l'ACN Martí Olivella, portaveu a Catalunya del moviment activista. Els participants a la protesta denuncien també el desinterès del govern espanyol per la situació de la vintena de ciutadans espanyols que estan retinguts i reclamen una "reunió urgent", amb la ministra d'Exteriors, Trinitat Jiménez.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les embarcacions retingudes -concretament al port de Kolimpary, a l'illa de Creta-, és el 'Gernika', on hi ha dues catalanes: Laura Arau i Dolors Ortiz. Segons 'Rumb a Gaza', la immobilització de la flota s'ha fet de manera "arbitrària", "il·legal", "injusta" i "immoral" i mostra que Grècia "ha sucumbit al xantatge de l'Estat d'Israel". Denuncien que la mesura vulnera els drets de navegació en aigües internacionals, i per als ciutadans europeus, els principis de l'Acord de Shengen de lliure circulació de persones de la UE.

Martí Olivella, portaveu de 'Rumb a Gaza' a Catalunya, afegeix que Espanya és també còmplice d'aquesta maniobra i, per tant, còmplice de la "submissió de tot el poble palestí". "Ni el consolat ni l'ambaixador a Grècia s'han interessat per cap dels ciutadans espanyols", ha lamentat "i la ministra ja havia anunciat que no pensava donar cap cobertura als qui integren la flota, sembla increïble", ha subratllat.

'Rumb a Gaza' ha sol·licitat per carta una "reunió urgent" amb la ministra d'Afers Estrangers, Trinidad Jiménez per tractar la immobilització. Olivella ha anat més enllà i ha criticat la postura del departament. "Ahir Jiménez es reunia amb el dictador de Guinea Teodoro Obiang, avui s'ha reunit amb Hillary Clinton", ha comentat. L'activista ha recordat que fa tres dies, la secretària d'Estat dels Estats Units, va donar llum verda a Israel per atacar els vaixells de la flota si entraven a les seves aigües.

"Avui davant de Clinton, la ministra i el president del govern han dit que comparteixen totes les polítiques internacionals".En aquest sentit, Olivella critica l'actitud "hipòcrita" de l'executiu espanyol en temes internacionals. Els manifestants han estat una hora davant el consolat de Grècia, situat al carrer Freixa. Portaven, entre d'altres, cartells escrits en grec i banderes palestines i cridaven proclames contra la repressió israeliana. La protesta s'ha desenvolupat sense incidents.

stats