Política 03/02/2014

La policia creu que Álvarez Cascos va cobrar comissions de Gürtel

La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal fa arribar un informe al jutge Ruz que assegura que l'exministre de Foment va rebre comissions de la trama

Agències
2 min
Álvarez Cascos, anant a declarar el passat agost en relació als papers de Bárcenas / EFE

MadridEl passat mes d'agost l'exministre de Foment, Francisco Álvarez Cascos, va prestar declaració pel presumpte cobrament en negre de més de 420.000 euros. A aquella investigació, la dels papers de Bárcenas, se suma ara la que segueix el seu curs pel cas Gürtel. Un informe elaborat per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la policia espanyola assegura que les sigles PAC que apareixen en els papers incautats a la trama corresponen a Cascos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un informe de la Policia Nacional identifica l'exsecretari general del PP i exministre de Treball Francisco Álvarez Cascos com una de les persones del partit que va fer de mitjançar, juntament amb el suposat cap de Gürtel, Francisco Correa, per tal d'afavorir una empresa amb contractes públics a canvi de comissions. L'informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia Nacional creu que Álvarez Cascos és "la persona la identitat de la qual s'amaga sota les sigles 'PAC'" en els documents intervinguts de la trama, alguns vinculats a campanyes electorals de 2003 i 2004, basant-se en els apunts comptables de l'extresorer Luis Bárcenas on també se l'identifica amb aquest acrònim.

La policia també veu una connexió entre Correa i Álvarez Cascos perquè el primer va manifestar en una gravació que va portar "importants quantitats de diners" a l'extresorer del PP Luis Bárcenas procedents d'adjudicacions del Ministeri de Foment quan estava al capdavant, i perquè va dir després davant el jutge que l'exsecretari general del PP li va donar treball relacionat amb Aena.

Segons l'informe, que la UDEF ha fet arribar aquest dilluns al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, Álvarez Cascos hauria percebut de la trama de corrupció comissions per haver aconseguit contractes en l'administració pública. La trama, presumptament liderada per Francisco Correa, no només hauria pagat diners a Cascos per aquestes obres públiques, sinó també per la seva relació amb l'advocat que va dissenyar la coartada legal i tècnica necessària per aconseguir que els diners de la trama fossin evadits a l'estranger.

stats