ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/02/2011

Hereu diu que si el PSC no guanya “no hi haurà un model de Barcelona progressista”

L'alcalde assegura que el partit que guanyi les eleccions és qui tindrà “legitimitat per fer les aliances que vulgui”

Redacció
2 min
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), aquest migdia a Mercabarna.

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha respost al portaveu d'ICV a l'ajuntament barceloní, Ricard Gomà, que si el PSC no guanya les properes eleccions municipals no es podrà tirar endavant “un model de Barcelona progressista”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Informació, Hereu ha explicat que si ell és l'alcaldable socialista a la ciutat farà “una crida a totes les forces socialistes i progressistes” perquè ajudin Barcelona. “Tenim com a objectiu ser el principal partit de la ciutat, o no hi haurà govern d'esquerres”. Per l'alcalde, “qui guanyi és el que fa totes les aliances possibles i té la legitimitat per fer-ho”. Els socialistes volen, però, concentrar el màxim de vot d’esquerres perquè, com reconeix Miquel Iceta, viceprimer secretari del PSC, en una entrevista a l’ACN, si perden Barcelona seran “els derrotats” de les eleccions del 22 de maig per més que puguin retenir els altres ajuntaments importants o les diputacions.

“Puc encarnar millor que Tura, Trias o Fernández Díaz els reptes de la Barcelona del 2011”, ha assegurat Jordi Hereu que d'aquí a sis dies se sotmetrà a les primàries del PSC per escollir el candidat de cara a les eleccions del 22 de maig. Creu que ell és “l'únic” que pot garantir la solvència actual de la ciutat.

Hereu també ha fet un repàs a la seva acció de govern, assegurant que “ha estat un període molt dur en què la ciutat no s'ha quedat parada”. El batlle ha posat èmfasi a les polítiques socials que s'han desenvolupat des del consistori. "Garanteixo que les politiques socials que surten de la ciutat les penso seguir defensant", ha assegurat, exemplificant que "jo no vull fer austeritat amb les teleasistències de la gent gran o amb els menjadors socials".

D'altra banda, l’aspirant a l’alcaldia i candidat de CiU, Xavier Trias, a qui totes les enquestes situen en immillorables condicions per aconseguir ser el primer regidor de la ciutat, ha constatat també avui, en una entrevista a l’agència EFE, que “en les municipals tots aniran contra CiU”. Ha explicat que, si és alcalde, la seva primera mesura serà un fort pla d’austeritat a la ciutat a l’estil del que està fent Artur Mas a la Generalitat en els seus primers dies al Govern. Trias no vol deixar-se “portar per l’eufòria” però ha pronosticat que la federació no només farà bons resultats a Barcelona si no també a moltes ciutats de cinturó.

stats