POLÍTICA
Política 10/02/2012

Hereu renuncia a tornar-se a presentar i abandona l'Ajuntament de Barcelona

L'exalcalde ho ha comunicat aquest matí en una reunió del grup municipal i ho farà públic aquesta tarda en l'obertura del congrés de la federació del PSC de Barcelona

Pere Martí
1 min
Comparaiexença de Jordi Hereu a la seu del PSC, el maig passat / JORDI PIZARRO

BarcelonaL'exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, anunciarà aquesta tarda que dimiteix com a regidor i renuncia a liderar el grup del PSC a l'oposició per deixar pas a noves generacions dins el partit. Aquesta és l'explicació que ha donat al grup municipal socialista al consistori reunit aquest matí, però ho farà públic en l'inici del congrés de la federació del PSC de Barcelona, que comença aquesta tarda.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hereu deixarà de ser regidor, però continuarà com a president del PSC de Barcelona, si el congrés d'aquesta tarda el reelegeix, juntament amb Carles Martí com a primer secretari. La intenció de Martí era ajornar el debat de noms i centrar el congrés del PSC de Barcelona en l'estratègia, però la decisió d'Hereu, previsible però no confirmada, canvia els plans. Durant les darreres setmanes havien sorgit veus al si del socialisme barceloní que demanaven una renovació del candidat per al 2015 i fins i tot han sortit noms alternatius, com el dels regidors Jordi Martí i Sara Jaurrieta. En tot cas, el candidat s'haurà d'escollir en unes primàries obertes a militants i simpatitzants que encara no tenen data.

stats