Política 07/03/2015

Herrera fa una crida a "refundar" Catalunya "sense CiU"

El coordinador nacional d'ICV confia a desallotjar Mas i Rajoy dels seus respectius governs a través de les urnes: "Els farem fora"

Ara
2 min
Joan Herrera / ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha fet aquest dissabte una crida a "refundar" Catalunya però sense que aquest procés estigui tutelat per CiU. Just en el dia en què CDC dóna el tret de sortida al seu procés de refundació, Herrera ha apuntat que, "més que refundar un partit que forma part del problema, el que volem és refundar el país, amb justícia, equitat, democràcia i llibertat". I això implica "refundar el país sense CiU", ha afegit Herrera, que ha participat en la I Festa de les Dones a Viladecans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera també s'ha referit a l'acord del govern espanyol per impugnar davant el Tribunal Constitucional (TC) la nova llei catalana d'acció exterior i la decisió de l'alt tribunal de laminar encara més les competències del Síndic de Greuges. Segons Herrera, "el TC és el braç que executa allò que pensa malauradament el PP". "El PP va en contra dels drets del país, de les llibertats individuals, dels drets socials. El que hem de fer combatre'ls, en tots els fronts, a Catalunya i a l'Estat", ha dit. Aquestes decisions, a més, "no faran ni que la Generalitat deixi de tenir acció exterior ni que el Síndic deixi de lluitar contra els maltractaments, es continuarà fent el que es feia".

Herrera s'ha mostrat convençut que el pròxim cicle electoral s'endurà per davant els governs d'Artur Mas i Mariano Rajoy: "Els farem fora". D'altra banda, Herrera ha reclamat un pla de rescat social per evitar que les dones no carreguin "sobre les seves espatlles" les retallades de l'estat del benestar.

Rebuig a considerar el 27-S com un plebiscit sobiranista

Pel que fa a la reunió d'aquest passat divendres del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Herrera ha celebrat que en el manifest unitari no s'identifiquessin les eleccions del 27 de setembre com unes plebiscitàries. Cap partit ni cap dirigent polític, ha dit, poden "fer veure" que unes eleccions serveixen per exercir el dret a decidir. "No es pot fer passar gat per llebre", ha assegurat Herrera, que ha reivindicat la "transversalitat" i la "pluralitat" de les entitats que formen part del Pacte.

stats