Política 21/11/2012

Herrera assegura que el "nerviosisme d'alguns no és casualitat, ICV és qui pot liderar l'alternativa a CiU"

El candidat ecosocialista acusa Rajoy d'utilitzar la crisi com a "excusa" per recentralitzar, i Mas "per retallar"

Acn
1 min
El número tres de la candidatura d'ICV-EUiA a Barcelona, Joan Mena, el candidat a la presidència Joan Herrera, i el diputat al Congrés d'IU Alberto Garzón

BarcelonaEl candidat d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat que el "nerviosisme d'alguns no és casualitat" perquè és ICV-EUiA "l'esquerra que lideri l'anternativa a CiU". En velada al·lusió als retrets que aquest dimarts li va dedicar el candidat del PSC, Pere Navarro, Herrera ha contestat que l'alternativa no és el PSC sinó que l'alternativa d'esquerres "ha de ser plural" i que els ecosocialistes són els que la poden liderar perquè ha asseverat que són els que ho han fet a l'oposició. D'altra banda, ha dit que s'estan produint tres ruptures: la social, la democràtica i la recentralitzadora i ha acusat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy d'utilitzar la crisi "com a excusa" per "recentralitzar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva part, el diputat d'IU Alberto Garzón ha plantejat als estudiants que es troben davant d'una crisi econòmica que no és normal perquè afecta molts àmbits i s'està plantejant un canvi de paradigma. Ha assegurat que la ciutadania està sent "saquejada" i és "víctima d'una gran estafa" i per això ha fet una crida a la mobilització, tant social com a les urnes per canviar-ho.

En aquest escenari i en una aula que s'ha quedat petita per acollir els estudiants, Herrera s'ha trobat amb un públic exigent que li ha preguntat sobre la seva identitat nacional i el paper d'ICV-EUiA al tripartit.

stats