Política 25/03/2019

"Si tu no hi vas ells hi tornen": el lema que ERC agafa del PSC per carregar contra un pacte entre el PSOE i Cs

Els republicans es preparen per confrontar-se amb els socialistes en la campanya del 28-A

Aleix Moldes
2 min
"Si tu no hi vas ells hi tornen": el lema que ERC agafa del PSC per carregar contra un pacte entre el PSOE i Cs

BarcelonaLes enquestes marquen una tendència a l'alça d'ERC i el PSC a Catalunya, fins al punt que les direccions de les dues formacions assumeixen que rivalitzaran per la victòria el 28 d'abril. I encara més important, identifiquen una bossa d'uns 200.000 votants que es disputaran entre ells per a les eleccions generals. Amb aquest context els republicans han presentat aquest dilluns el seu lema de precampanya, que, inevitablement, els connecta amb els socialistes: "Si tu no hi vas ells hi tornen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La imatge del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la del líder de Ciutadans, Albert Rivera, protagonitzen un cartell pràcticament idèntic al que va fer servir el PSC en la campanya de les generals del 2008. Aleshores el PSC pretenia apel·lar al vot útil d'esquerres davant d'un possible retorn del PP a la Moncloa, amb un cartell en què destacaven els perfils de color negre del candidat popular, Mariano Rajoy, i dels exministres Ángel Acebes i Eduardo Zaplana.

"En la mesura que Esquerra i l'independentisme siguin forts, tindrem capacitat per condicionar el govern espanyol i per construir una solució democràtica i política", ha explicat en roda de premsa la portaveu dels republicans, Marta Vilalta. I tot el que signifiqui connectar el PSOE amb Cs, pensen, és bo per a l'independentisme perquè generarà reticències entre els indecisos més sobiranistes.

El lema principal va acompanyat d'un de secundari amb la figura d'Oriol Junqueras amb el puny enlaire: "Si nosaltres hi anem hi tornarem". "Hi tornarem perquè som els que mai ens rendim. Seguim insistint en la solució democràtica i en la voluntat de fer la independència i la República Catalana. La situació només se soluciona a les urnes", ha afegit Vilalta.

La reacció del PSC ha arribat per boca de l'alcaldable a Barcelona del partit, Jaume Collboni, que s'ha limitat a dir: "Ens han copiat". El socialista no ha volgut opinar sobre "estratègies de màrqueting polític" d'altres formacions ni sobre la seva originalitat, però ha deixat clar que aquest lema sempre s'assimila al PSC i que en aquestes eleccions s'entendrà com una advertència davant del govern de les tres dretes del PP, Cs i Vox.

stats