Política 26/06/2014

L'Estat avisa per carta a la Generalitat que vetarà la fuga de cervells a la Hisenda catalana

L'Agència Tributària espanyola adverteix que no autoritzarà el fitxatge de tècnics qualificats com a conseqüència de la "situació deficitària de personal" a la delegació d'Hisenda a Catalunya

Roger Mateos
2 min
Imatge de la carta enviada per Hisenda a la Generalitat contra la contractació de tècnics espanyols per a Catalunya

BarcelonaEl procés per bastir la Hisenda catalana ha fet disparar totes les alarmes a l'administració tributària de l'Estat. L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) va llançar aquest mes d'abril una convocatòria de 24 places per a constituir el nou Cos Tècnic de Gestors Tributaris, una de les potes fonamentals de la futura Hisenda catalana. Les condicions del concurs eren prou atractives per atraure l'atenció d'especialistes, ja formats i amb experiència, de l'Agència Tributària estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I, en efecte, fins a 49 persones (bona part d'elles provinents de l'administració estatal) han estat preseleccionades en el procés per cobrir les 24 places obertes per l'ATC. Advertits d'aquesta circumstància, els màxims responsables de la Hisenda espanyola han començat a moure fils per impedir que un bon pessic del seu equip d'experts marxi a l'ATC. El director del departament de recursos humans de l'administració tributària estatal, Manuel José Rufas, va remetre una carta (del 21 de juny i a la qual ha tingut accés l'ARA) adreçada a l'ATC per avisar que la convocatòria de 24 places no ha estat ben rebuda.

"Per necessitats del servei no es concedeix autorització per procedir al nomenament de cap funcionari del Cos Tècnic d'Hisenda de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) que participi en el procés de selecció referit (en al·lusió a les places ofertes per la Generalitat), degut a la situació deficitària de personal en què es troba la Delegació Especial de l'AEAT de Catalunya", assegura Rufas a la missiva.

Malgrat tot, el procés de selecció a la Generalitat continua endavant. Aquest dijous a la tarda, de fet, els preseleccionats s'han sotmès a noves proves d'admissió i, tot i els advertiments, hi han acudit 45 dels 49 que han superat les primeres proves, segons fonts coneixedores del procediment consultades per l'ARA. L'AEAT, en realitat, pot denegar les peticions dels funcionaris que pretenguin marxar en comissió de serveis reservant-se l'opció de tornar a ocupar la seva plaça estatal en algun moment. El que no pot negar és que aquests treballadors marxin amb una excedència, tot i que aquesta via no els garanteix que puguin recuperar després exactament la mateixa plaça en la mateixa delegació on treballen ara.

stats