CANVI DE CICLE
Política 06/05/2013

Els líders locals de CiU a l'Alt Penedès promouran el pagament d'impostos a l'agència tributària catalana

Els nacionalistes presentaran una moció a tots els municipis de la comarca per exercir la sobirania fiscal en coordinació amb la Generalitat

Ara
2 min

BarcelonaEls líders locals de CiU a la comarca de l'Alt Penedès es comprometran aquest dimarts al vespre formalment amb la sobirania fiscal i amb el pagament dels impostos a l'agència tributària de Catalunya en un marc històric com el Castell d'Olèrdola. Allí serà on tots els alcaldes, caps de llista i càrrecs institucionals de la federació a l'Alt Penedès es trobaran per fer "un pas decidit vers la concreció i potenciació de les seves necessàries estructures d'estat", segons expliquen els nacionalistes i, en especial, donar suport "de manera pública al pagament de futurs tributs a la que serà l'agència tributària de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, els dirigents locals de CiU presentaran una moció que presentaran a tots els municipis i al consell comarcal on s'hi manifesta la voluntat dels consistoris "d'exercir la seva sobirania fiscal" i, per tant, "iniciar coordinadament amb la Generalitat de Catalunya els mecanismes necessaris per tal de procedir al pagament de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF) i l'impost sobre el valor afegit, tan aviat com sigui possible, a l'agència tributària de Catalunya en lloc d'efectuar-los a l'agència tributària espanyola com s'han realitzat fins ara". Alguns dels motius esgrimits en la moció són el dèficit fiscal que pateix el país i que "l'estat espanyol ja demostrat una absoluta deslleialtat amb les institucions catalanes, amb la Generalitat i els ajuntaments".

Aquesta iniciativa va en línia amb l'anunci del conseller de la Presidència, Francesc Homs, de mitjans d'abril, en què va anunciar que habilitaria l'agència tributària catalana per mediar en el cobrament d'impostos dels ajuntaments de cara a l'estiu. Tot i això, el gest seria només un camp de proves per edificar la hisenda pròpia, però els impostos igualment es remetran a l'Estat. De fet, ja hi ha més d'una desena de consistoris que paguen els seus impostos a l'agència tributària catalana.

stats