Política 11/09/2018

L'homenatge a Salvador Allende sí que reuneix totes les esquerres

El record als afusellaments que va patir el poble xilè emocionen l'alcaldessa Ada Colau

A.l.
1 min
Més de 400 persones omplen la plaça dedicada a Allende, on han conviscut banderes republicanes, llaços grocs i símbols independentistes

Barcelona"La història és nostra i la fan els pobles". Paraules de Salvador Allende fa 45 anys, poc després del cop militar que va derrocar-lo com a president de Xile, i que han ressonat al bell mig del barri del Carmel, en l’acte d’homenatge al líder sud-americà. Més de 400 persones han omplert aquest matí de dimarts la plaça que Barcelona té dedicada a Allende, un acte en què han conviscut banderes republicanes, llaços grocs i símbols independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'homenatge hi han participat la periodista Rosa Maria Calaf i l’escriptora xilena Leandra Brunet, que en el seu parlament, recordant l'afusellament del seu pare, ha arrencat les llàgrimes de l’alcaldessa, Ada Colau. Janet Sanz, Gerardo Pisarello i Jaume Asens han acompanyat Colau en l’ofrena floral a l’expresident xilè. També hi han assistit el conseller d’Exteriors, Ernest Maragall; el socialista Jaume Collboni, o els exdiputats de la CUP i Catalunya Sí que es Pot David Fernàndez i Lluís Rabell.

stats