Política 04/06/2014

Homs troba l'abstenció de CiU "perfectament coherent" amb l'aposta pel 9-N

El conseller de la Presidència veu "legítim" el debat entre monarquia o república però diu que el Govern està "centrat" a organitzar la consulta

Acn
1 min

Fontevraud (França)El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha justificat aquest dimecres la decisió de CiU d'abstenir-se en la votació de la llei orgànica sobre l'abdicació del rei Joan Carles I, i ha assegurat que la posició és "perfectament coherent amb el missatge que va donar el president de Catalunya". "Tenim un full de ruta establert, com a conseqüència de la voluntat popular expressada a les urnes", ha recordat Homs, que creu que la prioritat és "organitzar la consulta del 9-N i atendre les obligacions del dia a dia i les necessitats del país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha remarcat en declaracions a la premsa des de Fontevraud (França), on ha participat en unes conferències, que els debats com el de monarquia o república a l'estat espanyol són "absolutament legítims" i el Govern se'ls mira "amb respecte". Amb tot, ha reiterat que l'executiu català està "centrat" en "el dia a dia del nostre país, i òbviament, a organitzar la consulta el 9-N".

El portaveu Homs també ha assegurat que a qui cal exigir "un canvi d'actitud" en relació al procés català és al govern espanyol més que no pas a la monarquia. Homs ha dit que ell ha d'estar pendent "de qui té responsabilitats polítiques". "On ens agradaria que hi hagués un canvi és en el tarannà del govern espanyol, que no para de collar Catalunya per tot arreu amb una arbitrarietat inadmissible i, a més, sense plantejar cap alternativa", ha remarcat. Segons Homs, "l'exigència de canvi d'actitud" s'ha de "centrar principalment" en l'executiu de Mariano Rajoy, més que en el futur monarca, Felip VI.

stats