Eleccions 22-m
Política 25/05/2011

Homs insisteix que la decisió de pactar o no amb García Albiol s'ha de prendre des de Badalona

CiU podria fer a Tarragona una excepció en la seva voluntat que la llista més votada accedeixi a l'alcaldia

Redacció
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha insistit una vegada més que a l'hora de definir la posició de Convergència i Unió en relació amb un possible pacte amb el Partit Popular per convertir Xavier García Albiol en alcalde de Badalona "el més determinant serà l'opinió de la gent de CiU a Badalona", ja que la postura del partit en aquesta matèria és que "en les estratègies de pactes a nivell local prima la posició de la gent del territori". Segons Homs, el cap de llista de CiU a la ciutat, Ferran Falcó, "sap què convé a Badalona" i per aquest motiu "és lògic que el seu criteri sigui el que després s'ha d'acabar assumint".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Homs ha destacat en declaracions a El món a RAC1 que "el resultat de les urnes és el que és", i que aquesta dada "no es pot negligir" en l'anàlisi dels resultats. De fet, CiU va defensar durant la campanya que la llista general en cada municipi hauria de ser la que finalment ocupés l'alcaldia, tot i que Homs ha precisat que es tracta d'un posicionament "en termes generals", i quan se li ha preguntat per Tarragona –on un pacte entre CiU i PP podria deixar el PSC a l'oposició– ha afegit: "També hem dit que en el món local les realitats són molt diverses, de tota mena i condició". En aquest sentit, ha recordat que durant els últims anys, a nivell local hi havia "totes les combinacions possibles" de pactes, i que depenen de la "idiosincràsia" de cada municipi. Homs ha afirmat, a més, que "intentar extrapolar" a nivell general aquests acords que a nivell municipal poden tenir sentit és "un errror".

El portaveu del Govern també ha marcat diferències entre Plataforma per Catalunya i el Partit Popular. Segons la seva opinió, el partit de Josep Anglada, "a diferència del PP, és una força que té actituds xenòfobes de forma obscena". Per aquest motiu, CiU descarta PxC com a possible soci de govern en qualsevol municipi, una posició que no s'ha adpotat en referència al PP.

stats