Política 17/10/2014

Homs veu "altament probable" una llista unitària en unes plebiscitàries

El conseller de la Presidència refreda les opcions de pacte amb el PSC i referma la condició d'ERC com a soci prioritari del Govern

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha considerat aquest divendres "altament probable" que s'acabi configurant una llista conjunta en unes eleccions plebiscitàries. En una entrevista a RNE, ha argumentat que l'objectiu principal és compartit amb ERC més enllà del que es digui aquests dies. Homs ha afegit que quan es coneguin els resultats de la consulta del 9-N es tindran "més elements" per acabar de configurar aquesta llista unitària. D'altra banda, ha negat que el PSC s'hagi ofert per aprovar els pressupostos i ha assenyalat ERC com el soci prioritari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Més enllà d'aquests dies, crec que és un desenllaç altament probable", ha assegurat Homs preguntat per les possibilitats d'una llista conjunta en unes eleccions plebiscitàries tal com demana el president de la Generalitat, Artur Mas. Homs no ha volgut entrar en detalls sobre com hauria de ser aquesta llista i ha evitat pronunciar-se sobre si Mas l'hauria d'encapçalar i sobre el paper que han de jugar l'ANC i Òmnium. Però ha augurat que després del 9-N, amb els resultats de la consulta proposada pel Govern, es tindran més elements per acabar de configurar-la.

El conseller de la Presidència ha admès que les relacions amb ERC no són les millors però ho ha contextualitzat en una "situació conjuntural". Ha afegit que de discussions, fins i tot fortes, n'hi ha a totes les cases i ha evitat exhibir les diferències. Respecte la nova fórmula de consulta pel 9-N, Homs ha avisat que al marge de les consideracions que es puguin fer, la participació dels ciutadans no serà "baladí". "Sabíem des del primer dia que no tindria efectes jurídics però tindrà uns efectes polítics innegables", ha alertat.

Sense negociació amb els socialistes

Homs ha negat que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'hagi ofert al Govern per aprovar els pressupostos després que s'hagi trencat la unitat amb ERC sobre la consulta. "El PSC en cap ocasió ha dit que vulgui aprovar els pressupostos , la nostra prioritat és coneguda, no estem al Govern per mantenir-nos a la cadira sense més raó", ha afegit. I respecte l'actitud del portaveu de CiU al Congrés i líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, que ha mantingut diversos contactes en els últims dies, ha considerat "més que raonable" que faci rondes amb dirigents polítics per obrir espais de diàleg.

stats