Política 08/10/2013

Homs denuncia "l'immobilisme total" de Rajoy davant tota proposta catalana

"Si aquest és el contingut del diàleg que ofereixen, jo dec ser marcià", ironitza el portaveu del Govern després del cop de porta del PP a la proposta de finançament suggerida per Camacho

R. Mateos / O. March
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat aquest dimarts "l'immobilisme total" del govern de Mariano Rajoy davant qualsevol proposta que es formuli des de Catalunya. Homs considera "inquietant" el cop de porta rebut per la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, davant la seva proposta d'un finançament singular per a Catalunya, perquè redueix gairebé al no-res l'oferta de "diàleg" de Rajoy. "Si aquest és el contingut del diàleg, jo dec ser marcià. Entenem la paraula diàleg des d'una perspectiva molt diferent", ha ironitzat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Homs, la proposta de Camacho forma part "més del passat", perquè les reivindicacions catalanes es troben ja en un estadi superior, però "no accepten ni tan sols això". "Estem davant d'una agressió permanent", ha denunciat Homs, que ha reconegut que l'actitud de Rajoy "semblava més oberta fa unes setmanes", quan oferia a Artur Mas "diàleg sense data de caducitat".

"Tota proposta provinent de Catalunya, fins i tot aquesta de menys abast, té una resposta inquietant, que està molt lluny del tarannà democràtic exigible al govern espanyol", ha afirmat Homs, que s'ha mostrat "sorprès" per la manera en què la proposta de finançament de Camacho ha estat "despatxada" pels seus a Madrid. Homs ha posat en relleu el fet que el cas de Camacho, que sempre "defensa a tort i a dret" el govern de Rajoy, demostra que no serveix de res "fer de bon minyó" davant Madrid. "Ara ja hi som tots en la constatació de l'immobilisme del govern del PP, que té aires de menyspreu. Hem de saber evolucionar cap allà on ens aboquen", ha afegit.

Més enllà de "l'immobilisme" i fins i tot els "passos enrere" del PP, segons el conseller, "també el PSOE està en aquesta dinàmica" de "nul interès a donar contingut a la idea de diàleg" amb Catalunya per celebrar una consulta.

stats