Política 19/05/2015

Homs treu pit per la crida del Parlament danès al diàleg Catalunya-Espanya: "Cap vot en contra, senyor Margallo"

"Suposo que el debat danès els deu coure molt", assegura el conseller de la Presidència

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha tret pit aquest dimarts per l'aprovació al Parlament danès d'una resolució en què s'advoca pel diàleg entre Catalunya i Espanya per resoldre el contenciós nacional. La resolució ha estat aprovada amb 64 vots a favor, 41 en blanc i cap en contra. Homs ho ha aprofitat per enviar un missatge al ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo: "Cap vot en contra, senyor Margallo", ha destacat en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Homs, el debat i la votació al Parlament danès desmenteixen el govern espanyol quan afirma que el procés sobiranista català "és un tema intern que no interessa a ningú" a l'estranger. "Suposo que el debat danès els deu coure molt", ha comentat el conseller amb referència al ministeri que dirigeix Margallo.

També s'ha fet ressò de les "pressions" del govern de Mariano Rajoy que ha rebut sor Lucía Caram pel seu posicionament favorable al procés i que han portat la monja dominica a demanar audiència al papa Francesc. "El govern espanyol fa coses molt estranyes i sorprenents a l'exterior, no em vindria gens de nou això", ha indicat Homs, que ha recomanat "un punt més de serenitat" a les autoritats espanyoles. "Estem en un context democràtic i som gent en so de pau", ha afegit.

"Respecte" per les estelades als consistoris

D'altra banda, Homs s'ha referit als ajuntaments que es neguen a acatar l'ordre de retirar les banderes estelades del balcó. "Les decisions que prenguin els ajuntaments sempre s'han de respectar", ha afirmat. Pel que fa al nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha aplaudit el "relleu exemplar" al capdavant de l'entitat. "Esperem que la interlocució sigui tan bona com ho ha estat amb Carme Forcadell", ha afegit.

stats