Política
Política 06/04/2011

Homs: "L'Estat no es pot permetre el luxe de deixar-nos així de penjats"

El portaveu del Govern confia que Zapatero canviï d'opinió i pagui el seu deute amb Catalunya

Redacció
1 min
Francesc Homs, portaveu del Govern

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, confia que "s'acabarà resolent" el conflicte que enfronta Estat i Generalitat pel dèficit de Catalunya i espera que el govern espanyol "acabarà reaccionant", ja que, segons ell, "l'Estat no es pot permetre el luxe ni davant d'Europa ni davant del poble de Catalunya de deixar-nos així de penjats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha fet aquestes declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, on ha respost a l'anunci del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que ahir va insistir que no té intenció d'avançar a Catalunya els diners del fons de competitivitat. En aquest sentit, Homs s'ha mostrat esperançat amb una rectificació per part de Zapatero, ja sigui abonant el deute o permetent que el dèficit de Catalunya sigui més elevat que el que actualment té permès. El portaveu ha estat contundent en assegurar que sense els diners de Madrid serà impossible complir l'objectiu de dèficit.

Pel que fa al posicionament del PSC, que en aquest tema fa costat al Govern en la pressió a Zapatero, Homs l'ha valorat positivament, i considera que "tindrà sentit l'ajuda del partit socialista" en la negociació. En canvi, espera un canvi d'actitud del PSC respecte als pressupostos un cop superades les eleccions del 22 de maig.

stats