Política 25/01/2015

Homs insta Rajoy a "acatar" els resultats del 27-S i assegura que el Govern ho farà "ens agradin o no"

El conseller de la Presidència retreu la "baixa cultura democràtica" del president del govern espanyol

Acn
1 min
Francesc Homs ha retret a Mariano Rajoy que qüestioni les plebiscitàries del 27-S / ACN

Santa Eugènia de Berga (Barcelona)El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha demanat aquest diumenge a Mariano Rajoy que no qüestioni la democràcia i acati els resultats de les eleccions del 27 de setembre. Homs considera que el govern del PP haurà d'acceptar la possibilitat que "el poble de Catalunya parli a favor de la independència". "I això val pels polítics catalans i espanyols. Nosaltres acceptarem els resultats, siguin quins siguin, ens agradin o no", ha etzibat. Mariano Rajoy ha advertit aquest mateix diumenge en la convenció del PP que els comicis del setembre "no poden ser ni seran un camí cap a la fractura d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs, que ha assistit a la Festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga (Osona), ha retret a Rajoy que declaracions com aquestes demostren "la baixa cultura democràtica" del president del govern espanyol. Homs ha afegit que li "agradaria escoltar Rajoy dient que està disposat a complir allò que el poble decideixi. És el que s'espera d'un governant i d'un dirigent". "Lamento que es mogui en aquests paràmetres tan poc a favor de l'expressió democràtica", ha subratllat.

Homs ha explicat que "el que demanem és que acceptin els resultats que la gent decideixi a través de les urnes el 27 de setembre. Nosaltres els acceptarem, siguin quins siguin, ens agradin o no". En aquesta línia, ha afegit que "Rajoy no l'encerta mai quan analitza Catalunya i diu que això es calmarà o desapareixerà".

Segons ha explicat, el Govern "no té cap esperança" que Rajoy posi sobre la taula una oferta a Catalunya. "El suport que té el PP a Catalunya és marginal i això farà que una vegada més utilitzin Catalunya com a arma electoral. Aquest serà l'eix de la campanya electoral del partit", ha assegurat.

stats