Política
Política 10/03/2011

Homs: "Abans de quedar-nos sense res, repartirem rosegons de pa entre la població"

El portaveu del Govern recorda que en una situació econòmica "delicada" l'executiu ha de fer "el mal menor", encara que per això se'l critiqui

Redacció
2 min
Francesc Homs, després del consell executiu / ACN

BarcelonEl portaveu el Govern, Francesc Homs, ha comparat la situació del Govern amb la d'un pare que només pot portar a la seva família un rosegó de pa, i a qui els fills retreuen que no els n'hagi portat una barra. "A nosaltres ens toca fer el mal menor, però gran part de la població només veurà el mal", ha assegurat, i ha afegit: "Abans que quedar-nos sense res, repartirem rosegons de pa". Tot i així, ha afirmat: "Un bri d'esperança li puc assegurar que el podem tenir", fins i tot a curt termini.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat aquesta metàfora dramàtica, Homs només ha volgut qualificar com a "delicada" la situació econòmica de la Generalitat, i n'ha culpat l'executiu central: "El dèficit de la Generalitat ve perquè l'Estat pren decisions que després no paga, i ens diuen que s'ha de controlar més la despesa". "El que hauria de fer el govern espanyol és complir els seus compromisos", ha continuat. Davant les declaracions de la ministra d'Economia, Elena Salgado, que avui ha tornat a reclamar a les autonomies que retallin més el dèficit, ha assegurat que no hi sabria posar "un adjectiu suau", i li ha recomanat que "controli els ministres".

En una entrevista a Els matins de TV3, Homs també ha demanat al govern central que eviti la vaga dels treballadors d'Aena: "Ens hi juguem molt, i cal un missatge clar que no hi haurà vaga, perquè avui ja estem perdent diners i el nostre sector turístic s'està veient afectat". En la seva opinió, aquest anunci tranquil·litzador "és urgent" i s'hauria de produir "en qüestió d'hores".

En opinió del portaveu del Govern, "l'Estat està improvisant des de fa temps en un munt de coses", i ha posat l'exemple de la rebaixa del bitllet de Rodalies: "Amb aquest import, que ve a ser un cafè al mes, no crec que la gent agafi més el tren". En canvi, considera que fan falta inversions "per fer atractiu el transport públic al nostre país".

D'altra banda, Homs creu que ara estem passant "de la cultura de gastar a la d'estalviar", una cosa a la qual "no estàvem avesats" des de fa diverses generacions. "Hem estat tirant de veta", ha assegurat. "Com a màxim s'havia parlat de congelar, però no de retallar". El portaveu del Govern també s'ha referit a les acusacions d'ERC segons les quals l'aplicació de les propostes que CiU va fer al tripartit durant l'últim any haurien suposat un augment del dèficit de 1.300 milions d'euros. "No em faci dir el que valdrien les propostes que ha fet Esquerra Republicana en tres mesos", ha demanat, per no entrar "en una guerra de xifres". Tot i així, després de revelar que l'han calculat, ha afegit: "Li asseguro que és superior als 1.300 milions".

stats