Política 03/07/2012

El PP de Catalunya promet diàleg sobre els nous horaris comercials

El portaveu del PP al Parlament, Josep Enric Millo, assegura que la mesura impulsada per Rajoy no pot aplicar-se igual a totes les comunitats

Efe
1 min
El portaveu del PPC al Parlament, Josep Enric Millo, durant la roda de premsa

BarcelonaEl portaveu del Partit Popular al Parlament, Enric Millo, ha assegurat que l'anunci del decret que vol impulsar el govern espanyol per liberalitzar els horaris comercials "és una proposta que té marge per poder ser modulada". Per això, ha dit que confia en "la capacitat del govern espanyol d'entendre que no pot aplicar-se igual amb caràcter lineal en totes les comunitats o municipis".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo ha reconegut que "el comerç català no és el mateix que el d'altres llocs perquè és molt plural i divers", i és per aquest motiu que "hi ha marge per establir un diàleg que permeti adaptar-lo a les característiques de cada lloc". El portaveu del PP ha afegit que "no cal precipitar-se ni anunciar mesures radicals quan encara no s'ha aprovat".

Els altres grups parlamentaris, amb l'excepció del mateix Partit Popular de Catalunya i Ciutadans, s'han mostrat en contra de la mesura que vol adoptar el govern de Rajoy, perquè asseguren que perjudica el petit comerciant, que és el més estès al país. Per això, han donat el seu suport al Govern per preparar un recurs d'inconstitucionalitat contra la liberalització dels horaris comercials. El PPC i Ciutadans confien que el decret llei revitalitzi el comerç i contribueixi a sortir de la crisi.

stats