Política 13/05/2015

Iceta reivindica Pasqual Maragall com "l'estrateg" de l'àrea metropolitana

Collboni defensa que el PSC és l'únic partit "amb bagatge, coneixement, solvència i ambició" per liderar un organisme que no ha de ser concebut com un "contrapoder"

Sara González
1 min
Alcaldes i alcaldables del PSC de l'àrea metropolitana aquest dimecres a Montjuïc / PERE VIRGILI

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha reivindicat aquest dimecres la figura de l'expresident Pasqual Maragall com a dirigent que va tenir la "visió estratègica de gran volada" d'una àrea metropolitana concebuda com una "ciutat gran" en la qual "ningú hi perd sinó que tothom hi guanya". A més, s'ha mostrat convençut que els socialistes a Barcelona trauran un bon resultat: "O arribem primers o arribem segons".

Els 36 alcaldes i alcaldables del PSC de l'àrea metropolitana s'han reunit al Mirador de l'Alcalde per deixar clar que aquest organisme no s'ha d'entendre en cap cas com un "contrapoder" al Govern de la Generalitat. Entre ells, a més de l'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, hi havia l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; la de Santa Coloma, Núria Parlon; i el de Cornellà, Antoni Balmón.

Collboni ha volgut subratllar, un cop més, que dins de l'esquerra el seu partit és l'únic que suma "bagatge, coneixement, solvència i ambició" per liderar el "salt qualitatiu" que ha de fer el govern metropolità basat en el "colideratge i la unitat". Collboni ha insistit que no hi haurà cap possibilitat "de jugar a la lliga de les grans ciutats del món" si no es té en compte la Barcelona metropolitana.

"Els socialistes no som d'aixecar murs i fronteres, sinó de treballar plegats per uns objectius que ens són comuns", ha rematat Iceta. De fet, els 36 representants socialistes han presentat un manifest a favor d'una àrea metropolitana que garanteixi la cohesió social, el progrés econòmic i la sostenibilitat de l'organisme.

stats