Política 14/07/2015

Iceta assegura que el principi d'acord entre CDC i ERC "era el que volia Mas"

El primer secretari del PSC afirma que Mas s'equivoca amb aquest plantejament però "ha mantingut una coherència" a l'hora de buscar una llista per fer unes eleccions plebiscitàries

Europa Press
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assenyalat aquest dimarts que el preacord de CDC i ERC per concórrer amb una llista unitària a les eleccions del 27-S al costat de la societat civil "era el que Artur Mas volia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Ràdio4 recollida per Europa Press, ha considerat que el president de la Generalitat i CDC, Artur Mas, voldria encapçalar aquesta llista, però "uns i altres han hagut de rebaixar plantejaments" per arribar a un acord, ha opinat.

Iceta ha sostingut que Mas s'equivoca amb aquest plantejament però "ha mantingut una coherència" a l'hora de buscar una llista per fer unes eleccions plebiscitàries, després de les que Iceta ha augurat que no es podrà aconseguir una independència unilateral.

Ha subratllat que aquesta setmana serà "molt definitiva" per a la constitució de candidatures de cara a les eleccions catalanes, tot i que ha advertit que l'acord entre CDC i ERC encara no està tancat i pot canviar.

Pacte Lleida

Preguntat pel pacte assolit per l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, amb Ciutadans, ha lamentat que la resta de partits "l'ataquen, però no han volgut pactar amb ell".

Iceta ha assegurat que Ros va oferir un pacte a tots els partits, "començant per CiU", i ha explicat que el PSC sempre busca pactes progressistes i sòlids, però no sempre és possible.

stats