Política 30/01/2013

Les alcaldies d'ICV-EUiA deixaran de treballar amb les entitats bancàries que executin desnonaments

La formació política impulsarà mocions a tots els ajuntaments catalans on tingui representació perquè prenguin la mateixa determinació

Acn
1 min
Els personatges del  2013

BarcelonaEls grups municipals d'ICV-EUiA han impulsat una moció perquè els ajuntaments catalans deixin de treballar amb entitats financeres que executin desnonaments al municipi. Els ecosocialistes ja han començat a aplicar aquesta mesura en els ajuntaments en els quals ocupen l'alcaldia, com el Prat de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Altafulla, entre d'altres. A més, a instàncies de la petició d'ICV-EUiA, l'Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Viladecans i Sant Boi de Llobregat també han aprovat mesures similars. En paral·lel, els ecosocialistes continuen reclamant a les entitats bancàries la suspensió dels desnonaments i la dació en pagament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesura arriba arran d'una nova moció d'ICV-EUiA que s'ha registrat a tots els ajuntaments on tenen representació que reclama de nou la suspensió dels desnonaments i la dació en pagament per tal de pressionar les entitats financeres perquè tinguin més sensibilitat amb la gent que pot perdre el seu habitatge i que es troba en situació de vulnerabilitat.

Aquest divendres, per exemple, el president del grup municipal d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, demanarà a Xavier Trias que expliqui com està portant a terme l'acord que es va aprovar el passat plenari a proposta dels ecosocialistes. Segons l'acord, el govern municipal havia d'instar les entitats financeres amb les que opera que no fessin desnonaments.

stats