28-N
Política 29/11/2010

ICV-EUiA: Herrera assegura que a l'oposició serà "bel·ligerant" contra la retallada social i l'"opacitat"

ICV-EUiA perd dos escons i es queda amb deu, però supera Esquerra en nombre de vots absoluts. La coalició és la menys desgastada de les tres forces al govern d'entesa

àlex Gutiérrez Pascual
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } El cap de llista d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha assegurat després de conèixer el resultats de les eleccions que la seva força serà “bel·ligerant” a l'oposició davant qualsevol retallada social i l’“opacitat”. Herrera ha reconegut el desgast de les forces del govern d'entesa i que la seva formació ha estat la que millor l'ha resistit. També ha valorat positivament l’increment de la participació i ha recordat que recuperar l'esco de Lleida serà un objectiu “prioritari”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Podria haver estat pitjor, si es tenen en compte els resultats dels altres dos socis del tripartit. Aquesta és la lectura que fa ICV-EUiA de la baixada de dotze a deu diputats a les eleccions al Parlament de Catalunya d’avui. ICV-EUiA ha aguantat el cop i baixa dos escons respecte al 2006, tot i que perd el diputat per Lleida, Francesc Pané, emblemàtic per a la coalició ecosocialista. El diputat per Girona i segon al departament d’Interior, Joan Boada, ha resistit el desgast al departament d'Interior i renova el seu escó.

La coalició ecosocialista ha aguantat en els feus tradicionals de l’àrea metropolitana de Barcelona i ha superat Esquerra en nombre de vots absoluts. La quarta plaça al Parlament s’ha forjat al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

stats