Política 02/04/2011

La renúncia de Zapatero en 10 frases

El president del govern espanyol ha explicat els motius de la seva retirada com a candidat en poc més de 20 minuts. Destaquem les 10 idees més importants del discurs

Thaïs Gutiérrez
2 min

BarcelonaJosé Luis Rodríguez Zapatero ha dit que no es presentarà a les properes eleccions generals. L'anunci l'ha fet a la reunió del comitè federal del PSOE. Ha estat un discurs de poc més de vint minuts que els dirigents han escoltat en silenci i que han aplaudit dempeus al final. Zapatero ha desgranat de manera sintètica els motius de la seva decisió i ha reclama al partit "normalitat" per obrir el procés de selecció del nou candidat per a les eleccions generals. Aquestes són les 10 frases que resumeixen l'esperit de la renúncia pública d'aquest matí:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1."He pensat que era millor fer-ho ara per posar fi a una incertesa que podria perjudicar les reformes i la creació de llocs de treball. Seguirem respectant els temps i els procediments".

2."Hem pogut cometre errors, però hem donat la cara en tot moment. Ens estem deixant la pell en la batalla diària de la crisi".

3."Les enquestes no ens han de canviar. Hem de canviar nosaltres les enquestes. Estem orgullosos del que som".

4."No és moment de fer balanç, sinó d'acció."

5."És veritat que la crisi i el poder desgasten però que desgastin al líder de la oposició és digne d'estudi."

6."No hem de tenir vertigen, que en tingui Rajoy. Si el PP vol eleccions, que trii democràticament els seus candidats"

7."Complim i complirem fins al final. Devem a la ciutadania 365 dies de govern i estic disposat a donar-los-hi"

8."Sortim d'aquí amb tres tasques: seguir les reformes, guanyar les eleccions de maig i convocar primàries. Com que el PSOE té el cervell femení, farà bé les tres perquè podem fer diverses coses a l'hora".

9."Ara, a treballar. El govern, a governar. Els candidats, a defensar el seu programa. I el partit, a donar suport als candidats i a les reformes".

10."Tota la meva vida he estat orgullós del PSOE, però com en aquesta legislatura, mai. Gràcies companys i companyes."

stats