EDUCACIÓ
Política 10/01/2011

Ciutadans estén la mà als pares i s'ofereix a liderar la batalla legal contra la immersió lingüística

El partit de Rivera vol aprofitar la sentència del Tribunal Suprem per forçar les escoles a ensenyar en castellà i català a l'educació infantil

2 min
El president de Ciutadans, Albert Rivera.

Ciutadans (C's) oferirà assessorament legal als pares que vulguin demanar a les escoles o al Departament d'Ensenyament que la llengua vehicular dels seus fills sigui tant la castellana com la catalana, d'acord amb el que indica una sentència del Tribunal Suprem.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha advertit que el seu partit podria portar el Govern als tribunals a la primavera "si no aplica la sentència del Suprem en planificar el nou curs escolar". Segons Rivera, C's "facilitarà als pares la documentació necessària perquè puguin reclamar, tant als centres educatius com la conselleria d'Ensenyament" que l'ensenyament primari "sigui impartit, com a mínim, en les dues llengües oficials a Catalunya dins d'un mateix sistema educatiu".

Amb aquesta iniciativa, ha indicat que "Ciutadans vol ajudar" els que desitgen "un canvi global en el model educatiu de Catalunya", basat en "la convivència lingüística i que fins i tot Artur Mas i José Montilla prefereixen per a l'educació dels seus fills".

Sobre la possibilitat de portar a l'executiu català als tribunals d'aquí a uns mesos, Rivera ha indicat que "seria l'última solució jurídica en resposta a l'actitud del propi President i de la consellera Irene Rigau, que ja han declarat que no tenen previst canviar ni una sola coma del model d'immersió obligatòria en una sola llengua". "Des de Ciutadans, no obstant això, preferim esgotar la via política i que el president compleixi les lleis com en qualsevol Estat de dret", ha matisat.

Sobre la voluntat de l'executiu català que presideix Artur Mas d'aplicar la Llei del Cinema de Catalunya, Rivera ha considerat que el nou conseller de Cultura, Ferran Mascarell, representa la "continuïtat", perquè "és el símbol de la sociovergència en cultura".

El PP presentarà una llei d'Educació pròpia

D'altra banda, el PP de Catalunya ha anunciat que presentarà una proposició de llei a la llei d'educació que serà la seva alternativa a la pactada en el passat mandat per PSC, CiU i ERC. Els populars volen així pressionar el Govern perquè apliqui la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha limitat l'efecte de la sentència als casos concrets sobre els quals anava dirigida la denúncia. Tret del PP i Ciutadans, les forces polítiques catalanes han minimitzat els efectes de la recent sentència del Suprem.

stats