Política 11/05/2018

La jutge imputa Cifuentes per suborn i falsificació pel cas del màster

La cita a declarar el 26 de juny als jutjats de Madrid

Dani Sánchez Ugart
2 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes

MadridLa jutge que investiga la presumpta falsificació del màster de Cristina Cifuentes a la Universitat Rey Juan Carlos ha citat l'expresidenta madrilenya com a investigada el dia 26 de juny per delictes de falsificació i suborn, segons han confirmat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Concretament, la magistrada del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid ha decidit citar Cifuentes després de prendre declaració a la resta d'investigats del cas, que inclouen diverses professores, una de les quals va apuntar que va rebre pressions de Cifuentes i el rectorat per falsificar l'acta del treball final de màster.

Ahir, la jutge va decidir imputar també Alicia López de los Mozos, la suposada presidenta del tribunal del treball de fi de màster de Cifuentes, que va assegurar que la seva firma va ser falsificada en l'acta d'avaluació. La magistrada va prendre aquesta decisió després de prendre-li declaració en qualitat de testimoni. Ara, la professora és investigada per un presumpte delicte de prevaricació administrativa, per haver qualificat suposadament alumnes que podrien no haver cursat el màster de la Universitat Rei Juan Carlos (URJC).

La docent va denunciar que no va formar part del tribunal que va avaluar Cifuentes, que no va signar l'acta del treball de fi de màster de l'expresidenta i que no va autoritzar ningú a fer-ho, per la qual cosa, va assegurar, la seva signatura va ser falsificada.

A més, va dir que desconeixia si existeix aquest document o algun altre de relacionat en els arxius de l'Institut de Dret Públic de la URJC i que es va assabentar de l'existència de l'acta amb la seva signatura falsificada quan Cifuentes va difondre aquest document.

López de los Mozos i ara Cifuentes se sumen als altres tres investigats en aquest procediment: Cecilia Rosado, professora del màster de Cifuentes i secretària del tribunal encarregat d'examinar-la; Amalia Calonge, funcionària de la Universitat Rei Juan Carlos que va alterar les seves notes, i l'exdirector de l'Institut de Dret Públic d'aquesta universitat, Enrique Álvarez Conde.

Calonge també va comparèixer ahir davant la jutge durant més d'una hora però ni ella ni els seus advocats van voler fer cap manifestació al final de la seva declaració judicial. El mateix va passar amb Rosado, que és l'única de les tres professores la signatura de la qual no apareix falsificada a l'acta d'avaluació del TFM de Cifuentes, és a dir, que la seva és l'única firma real en aquest document.

Cifuentes ha abandonat tots els seus càrrecs i ja no és ni diputada de l'Assemblea de Madrid ni presidenta del PP madrileny.

stats