Política 26/05/2011

El jutge imputa els responsables de les empreses que van desviar presumptament fons a CDC

El jutge considera que existeixen sospites que aquestes empreses eren "les que rebien tot o part dels diners que lliurava Ferrovial, satisfent-se amb aquests diners serveis prestats a terceres persones, diferents de les entitats del Palau".

Agències
1 min

BarcelonaEl jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música ha citat a declarar com a imputats els administradors de les empreses de bustiada i muntatge audiovisual que suposadament es van utilitzar per al pagament de comissions de Ferrovial a CDC a través de la institució musical.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte, el jutge ha imputat els responsables d'Altraforma, Hispart, New Letter Market Directe i Lleter Graphic en el marc de la peça separada que es va obrir fa uns mesos per investigar si el Palau de la Música i CDC es van repartir comissions de la constructora Ferrovial per l'adjudicació d'obra pública en els governs de Jordi Pujol.

Les esmentades empreses, que també eren proveïdores de CDC en campanyes electorals, van facturar més d'un milió d'euros al Palau de la Música per treballs que l'actual direcció de la institució cultural considera que no estan justificats.

Per al jutge, existeixen sospites que aquestes empreses eren "les que rebien tot o part dels diners que lliurava Ferrovial, satisfent-se amb aquests diners serveis prestats a terceres persones, diferents de les entitats del Palau".

El jutge ha acordat també desestimar, de moment, la petició de la Fiscalia que s'imputi en la causa l'exdirectora general del Palau de la Música Rosa Garicano, per considerar que no hi ha encara indicis que "la impliquin de manera directa" en el desfalc.

stats