Política 09/09/2014

Imputat l'exdirector general de Telecomunicacions de la Generalitat

Un jutge de Barcelona investiga Carles Flamerich i un treballador del Cesicat per suposadament haver espiat correus electrònics

Ara / Acn
1 min

BarcelonaUn jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a imputat el proper mes d'octubre Carles Flamerich, exdirector general de Telecomunicacions de la Generalitat. A més, també ha imputat i citat a declarar un altre home Xavier Panadero, que seria treballador del Cesicat, l'organisme de la Generalitat que vigila la seguretat informàtica de l'administració catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha anunciat la imputació de Flamerich, destituït ara fa prop d'un any, durant una roda de premsa a la cambra catalana. L'ARA ha tingut accés a la interlocutòria que confirma la imputació per un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets.

Segons Millo, les imputacions serien per haver interceptat correus electrònics, cosa que ell vincula a l'espionatge polític, i que podria comportar un delicte contra la intimitat o per revelació de secrets. El portaveu popular creu que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, responsable del Cesicat, hauria de comparèixer al Parlament per donar explicacions.

En la interlocutòria, el jutge insta l'acusació particular a formular preguntes per escrit tant al conseller Puig, que ja ha lliurat un informe al jutjat, com al conseller d'Interior, Ramon Espadaler. Tots dos hauran de respondre per escrit i com a testimonis.

stats