Política 14/09/2013

Una enquesta de Telecinco diu que si hagués pacte fiscal guanyaria el 'no' a la independència

Sense acord financer, el 'sí' es quedaria en un 47,7%, segons el sondeig presentat aquest dissabte al programa 'Abre los ojos' de la cadena de Mediaset

Ara
1 min

BarcelonaUn 39,1% dels catalans votaria 'no' a la independència en una consulta si hi hagués pacte fiscal. I aquest percentatge del 'no' derrotaria el 'sí', que es quedaria en un 38%. Són les dades de l'enquesta presentada aquest dissabte a la nit al programa 'Abre los ojos', de Telecinco, que ha inclòs un debat sobre la situació política a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha anunciat la presentadora, Emma García, aquests són els resultats a la pregunta "què votaria en un referèndum sobre la independència si hi hagués més diners per a Catalunya i pogués gestionar els seus impostos?".

Sense pacte fiscal, un 47,7% de 'sí'

Anteriorment, havien anunciat els resultats a la pregunta genèrica: "Què votaria en un referèndum d'independència". I, segons aquest sondeig, sense tenir en compte un hipotètic pacte fiscal, un 47,7% dels catalans votarien 'sí' mentre que els contraris sumarien el 33,9% dels sufragis.

L'enquesta de la cadena de Mediaset és la primera que es fa pública després de la Diada i, a diferència d'altres sondejos, situa els partidaris de la independència per sota del 50%. També indica que hi hauria un 18,4% d'indecisos sobre el sentit del seu vot.

D'altra banda, l'enquesta assenyala que un 68% dels catalans són favorables a la realització de la consulta, mentre que els contraris arriben al 24%. També aquí, les xifres difereixen de forma clara d'enquestes anteriors, en les quals el nombre de partidaris de la consulta sol ser més elevat, al voltant del 80%.

stats