CANVI DE CICLE
Política 08/11/2012

Un 57% dels catalans votaria a favor de la independència en un referèndum d'autodeterminació, segons el CEO

Un 20,5% hi votaria en contra i un 14,3% s'abstindria i no aniria a votar, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió

Oriol March
1 min
DIADA HISTÒRICA 
 La manifestació de l'Onze de Setembre del 2012 va mostrar al món una realitat que les enquestes ja havien detectat des de feia temps.

BarcelonaUn 57% de catalans votaria a favor de la independència en un referèndum d'autodeterminació, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO). En l'última enquesta, els favorables a la independència eren del 51%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la mateixa prospecció, un 20,5% dels catalans votaria en contra de l'autodeterminació, gairebé vuit punts menys que el juny del 2011. Un 14,3% de ciutadans s'abstindria o bé no aniria a votar.

Els catalans enquestats que consideren que Catalunya hauria de ser un estat independent són el 44% del total, un creixement de gairebé vint punts des del juny del 2011. Els partidaris que sigui un estat dins una Espanya federal són un 25,5%, mentre que els qui volen que Catalunya sigui una comunitat autònoma són el 19,1%.

stats