POLÍTICA
Política 22/11/2013

El 54,7% dels catalans votaria a favor de la independència i el 22,1% en contra, segons el CEO

El suport a la independència creix i és l'opció preferida pel 48,5% dels catalans, segons la tercera onada del baròmetre del CEO. Els partidaris d'un estat federal es mantenen immòbils, amb un suport del 21,3%

M.colomer
1 min

BarcelonaEl 54% dels catalans optaria per votar 'sí' si avui es fes un referèndum d'independència, mentre que el 22,1% hi votaria en contra, segons la tercera onada del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat. Això representa una lleugera disminució respecte del baròmetre del juny, tant dels favorables com dels contraris, que pronosticava un 55,6% a favor i un 23,4% en contra. Respecte de l'octubre de l'any anterior, els partidaris del sí han disminuït en 2,3 punts, mentre que els contraris han repuntat un 1,6%. Els indecisos representen ara per ara el 15,7%, 1,4% més que fa un any. Però el cas és que en un eventual referèndum, en què l'abstenció no comptaria, el sí se situaria entorn del 70%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, pel que fa al model d'organització territorial preferit pels catalans, el 48,5% opta per la independència, l'índex més alt registrat mai pel CEO. Els partidaris de l'estat federal s'estanquen en el 21,3%, els que prefereixen seguir sent una autonomia cauen a nivells històrics, amb un 18,6%, però remunten sensiblement els que volen que Catalunya sigui una regió espanyola, un 5,4%.

stats