Política 21/09/2012

Sánchez-Camacho avisa Mas que unes eleccions plebiscitàries serien il·legals

La presidenta del PPC diu que el president ja ha optat "per aquesta nova Convergència independentista"

Efe
1 min
El govern espanyol va delegar en Alícia Sánchez-Camacho el balanç de la reunió.

BarcelonaLa líder del PP Català, Alícia Sánchez-Camacho, ha advertit avui al president català, Artur Mas, que convocar unes eleccions autonòmiques en clau de plebiscit seria "il·legal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat: "El senyor Mas no pot pretendre portar Catalunya a unes eleccions i que després vulgui fer unes Corts constituents i una declaració d'independència de Catalunya".

"Perquè això seria estar al marge de la llei, això seria incomplir la nostra Constitució i, per tant, esgrimir una democràcia al marge de les normes de les quals ens hem dotat tots i de les regles del joc democràtic", ha afegit.

Alícia Sánchez-Camacho ha considerat que tant Mas com CiU ja han apostat clarament per la via sobiranista: "Mas ja ha optat per aquesta nova Convergència independentista, que és igual que Esquerra Republicana, i ha oblidat la Convergència de centre, moderats, amb sentit d'estat, amb responsabilitat".

Sánchez-Camacho ha reclamat al president de la Generalitat que expliqui als ciutadans quines serien les conseqüències de la independència.

stats