Política 04/10/2019

Denuncien una agressió ultra a un menor després de la manifestació contra la Guàrdia Civil a Calella

Un home intenta agredir un grup d'independentistes amb un bastó

Ara
2 min

BarcelonaMoments de tensió aquest dijous a la nit entre un grup d'ultres i independentistes a Calella després d'una manifestació contra la Guàrdia Civil sota el lema "Fem-los fora!". Als vídeos que corren per les xarxes s'hi pot veure com un dels ultres, identificat com a Santiago Pulido –un veí de Mataró conegut per les seves accions contra els llaços grocs i per haver-se manifestat al costat de la líder de Ciutadans Inés Arrimadas– amenaça la gent amb un bastó.

L'home, vestit amb una samarreta de la Policia Nacional i pantalons militars, està acompanyat d'altres persones que van amb un camió que porta un llaç cap per avall amb la bandera espanyola. Els independentistes asseguren que un membre d'aquest grupuscle espanyolista va agredir un menor d'edat –que hauria anat a l'hospital fruit de les lesions patides i que pensa presentar denúncia– quan ell i altres joves es van plantar davant del grup per evitar que despengessin l'estelada de la plaça Catalunya.

Els dos grups es van increpar i insultar després de la marxa lenta de més de 300 persones que va recórrer els carrers de Calella per exigir la sortida de la Guàrdia Civil del territori català. En paral·lel, una cinquantena de persones a favor de la unitat d'Espanya es van concentrar davant de la caserna de la Policia Nacional. Els Mossos d'Esquadra van evitar que els dos grups es trobessin durant la marxa, però no van poder evitar la topada d'alguns manifestants de l'organització juvenil de l'esquerra independentista La Forja, que ha denunciat que la policia només va identificar alguns dels seus militants.

La mobilització, que ha sigut convocada de forma unitària per diversos partits, entitats i col·lectius de l'Alt Maresme, volia recordar el 2 i 3 d’octubre del 2017, en què Calella i Pineda de Mar van viure moments de tensió a causa de l'estada en hotels de centenars de Guàrdies Civils desplegats a Catalunya per l'1-O.

stats