Política 20/06/2013

La infanta Cristina assisteix al primer acte oficial des de la imputació d'Urdangarin

20 mesos després, la filla del rei ha acudit a una missa al Palau Reial. Ni els seus fills ni el seu marit l'acompanyaven

Agències
1 min

MadridLa infanta Cristina ha assistit aquest dijous a un acte institucional, per primera vegada des de la imputació del seu marit, Iñaki Urdangarin, ara fa 20 mesos. L'acte ha sigut una missa per celebrar el centenari del naixement del seu avi, Joan de Borbó. Ni Urdangarin ni cap dels seus quatre fills han acompanyat la infanta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La filla del rei ha entrat somrient a la capella. Anava darrere de la infanta Helena, a la qual acompanyava el seu fill, Felip Joan Froilà. Aquest ha sigut l'únic nét del rei que ha assistit a la cerimònia. A dins de la capella la infanta Cristina s'ha situat al costat de la seva germana.

A l'acte s'ha aprofitat per alabar el paper de Joan de Borbó i de la monarquia. "Regnar és servir", ha considerat l'arquebisbe Juan del Río en la seva homilia, "i que bé que ho va entendre el comte de Barcelona!". També ha destacat que regnar "suposa assumir una càrrega humana i un jou d'obligacions que cal complir en el marc de cada temps", i que "la fe en Déu no és cap impediment per realitzar funcions públiques o privades".

Entre els 220 assistents també hi havia els prínceps –sense les seves filles–, els ministres d'Afers Exteriors, Justícia i Interior –García-Margallo, Ruiz-Gallardón i Fernández Díaz, respectivament– i l'expresident del govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero.

stats