Política 20/05/2016

Castro diu que Miquel Roca li va proposar una reunió abans d'imputar la infanta Cristina

El jutge del cas Nóos ho detalla en una carta enviada al jutge Santiago Pedraz, que investiga Manos Limpias i Ausbanc

Efe
1 min
José Castro, arribant als jutjats.

PalmaEl jutge del cas Nóos, José Castro, li ha enviat una carta al jutge Santiago Pedraz en la qual detalla que el 2013, poc abans d'imputar la infanta Cristina per segona vegada, un advocat del despatx de Miquel Roca li va proposar una reunió en una finca de Mallorca o Barcelona. La carta li va arribar dijous per via notarial a Pedraz, instructor del cas Manos Limpias-Ausbanc. En la missiva, Castro relata la visita d'aquest advocat, Jaume Riutord, "en els dies previs" a la segona imputació de la infanta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'objecte de tals visites semblava ser complir l'encàrrec que havia rebut de la resta de l'equip –de Roca– d'intentar obtenir una primícia informativa sobre quina seria la meva decisió sobre aquest tema, rebent sempre com a única resposta que estava valorant tota la documentació que acabava de rebre i ja els notificaria la resolució que pertocàs", explica Castro en la carta.

En l'última de les visites, prossegueix el jutge, l'advocat li va proposar una reunió amb Roca en una finca de Mallorca o Barcelona. "Garantint-me insistentment que estaria a l'abric de periodistes i fotògrafs, assegurant-me en definitiva la més completa intimitat", exposa Castro en l'escrit. "No li vaig demanar quin seria l'ordre del dia de tal reunió perquè era obvi que el senyor Roca i jo no teníem més tema en comú que el de Cristina de Borbó", assenyala el jutge de Palma.

stats