Política 06/02/2014

La policia 'fitxa' els que viuen i treballen al voltant dels jutjats de Palma

Els agents identifiquen veïns i treballadors de la zona, que han d'explica si dissabte seran a casa o a la feina

Enric Borràs
2 min

PalmaEls dos-cents agents de policia que formen part del dispositiu especial per protegir la infanta Cristina en la declaració de dissabte ja han començat a fer feina des de fa dies. Demanen en persona o per carta als veïns i treballadors de la zona dels jutjats que s'identifiquin i diguin si dissabte seran a la zona. De fet, als que no han trobat al domicili els han fet arribar unes cartes on els demanen el nom, la data de naixement i el DNI. I ho fan en trilingüe: en castellà, català i alemany.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La presència policial al voltant dels jutjats és cada vegada més evident i ja fa dies que els agents avisen els treballadors de la zona que als carrers de la zona no s'hi podrà aparcar ni treure cotxes mentre duri la declaració. Ni tan sols en pàrquings privats. De fet, encara no s'ha decidit fins on arribaran del les mesures de seguretat que, perquè el seu cotxe pugui girar, podrien arribar a apartar tant els periodistes de la porta dels jutjats de guàrdia que gairebé no veurien Cristina de Borbó.

Els policies ja van telefonar fa dos dies a la seu del GOB, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa, per demanar informació de les campanyes de protesta previstes els propers dies, sobretot amb la idea de saber si pensaven fer cap acció contra les prospeccions petrolíferes coincidint amb la declaració de la infanta. La policia també és en estat d'alerta a Eivissa per l'oposició de les prospeccions, on es preparen per si han d'afrontar avalots.

Encara que dissabte a Palma tan sols hi ha una protesta convocada oficialment, per Unitat Cívica per la República a partir de les 8.30, d'altres entitats i col·lectius han convocat els seus membres per ser-hi i protestar contra la corrupció i la monarquia. Els republicans han avisat que han preparat una "petita 'performance'".

La Unió Federal de Policia defensa l'extrem dispositiu policial amb l'excusa de les protestes, segons l'agència EFE, dient que la data de la declaració s'ha sabut amb la suficient antelació com perquè hi hagués temps "d'organitzar concentracions massives" i perquè es mobilitzin presumptes "grups violents". Segons el sindicat, no hi haurà cap "tracte diferent", per a la infanta, sinó "una situació especial".

stats