POLÍTICA
Política 11/01/2014

La defensa de la infanta renuncia aquest cop a recórrer la imputació

Els advocats defensors de la filla petita del rei d'Espanya anuncien que la seva clienta anirà a declarar el dia que el jutge Castro assenyali

Agències
1 min
El jutge Castro ultima el procés per tornar a imputar la infanta

BarcelonaEls advocats defensors de la infanta Cristina han decidit renunciar aquest cop a recórrer la imputació i compareixerà voluntàriament davant el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, en la data que aquest assenyali a aquest efecte, han anunciat avui els seus advocats defensors en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, han especificat que encara que la resposta natural seria interposar un recurs d'apel·lació per no trobar fonaments jurídics en la imputació, a la Infanta "no se li escapen els efectes col·laterals que tindria" la decisió. En aquest sentit, han assenyalat que el recurs "es traduiria en una dilació del procediment, allargant així la incòmoda i, al seu entendre, injusta situació que es deriva per a ella d'aquest procediment".

Han afegit que és "conscient de la seva vocació de servei, com també ho és de col·laborar al màxim amb l'administració de justícia". La defensa ha insistit que la infanta està "convençuda que la seva actuació ha estat sempre confiada, transparent i respectuosa amb el dret".

"Res a amagar"

Per això, la defensa assevera que "no té res a amagar davant l'Il·lustríssim Senyor jutge instructor ni davant el conjunt de la societat espanyola", ja que ha negat haver participat en activitats contràries al dret. El comunicat afegeix que Cristina "ha decidit renunciar al dret al recurs que, com a ciutadana, li és conferit per la Constitució i compareixerà voluntàriament davant l'Il·lustríssim Senyor jutge instructor en la data que s'assenyali a aquest efecte", decisió que s'ha plasmat en un escrit presentat davant el jutjat d'instrucció número 3 de Palma.

stats