POLÍTICA
Política 08/02/2012

La infanta Cristina, a Barcelona i "preocupada", segons l'advocat d'Urdangarin

Aquest dimecres al matí ha anat al seu despatx de la Fundació La Caixa i ahir va anar a un sopar impulsat per l'obra social de l'entitat. Urdangarin declara el 25 de febrer pel susposat ús irregular de fons públics a través de l'institut Nóos

Efe
2 min

BarcelonaLa infanta Cristina ha estat a Barcelona per primera vegada des de la imputació del seu marit i s'ha mostrat "preocupada", segons ha manifestat l'advocat d'Iñaki Urdangarin, Mario Pascual Vives. El lletrat i portaveu d'Urdangarin ha vist la infanta "preocupada" en una entrevista "de cortesia" que ha mantingut amb ella per "demanar alguns dades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cristina de Borbó és a Barcelona per qüestions de feina relacionades amb el càrrec de directora de l'àrea d'internacional de la Fundació La Caixa. La filla del rei va assistir aquest dimarts a la nit en un sopar organitzat per l'Institut de Salut Global, impulsat per l'Obra Social de l'entitat financera.

La infanta va anar a l'acte com a presidenta de l'Institut de Salut Global (ISGlobal) al costat del director d'aquest organisme, el científic Pedro Alonso, i el president de la Fundació La Caixa, Isidre Fainé.

La cita també va aplegar una trentena de personalitats relacionades amb entitats científiques, culturals i del món empresarial i de la comunicació, han confirmat fonts de l'entitat.

Aquest dimecres al matí, la infanta ha anat, a més, al seu despatx a la seu de la fundació, situada a l'avinguda Diagonal de Barcelona, segons les mateixes fonts.

És la primera vegada que la infanta Cristina, que viu a Washington, es desplaça a Barcelona des de la imputació del seu marit, Iñaki Urdangarin, en la causa oberta per un jutge de Palma per les presumptes irregularitats de l'Institut Nóos.

Iñaki Urdangarin està citat a declarar com a imputat el pròxim 25 de febrer pel jutge del cas Palma Arena, José Castro, que en una peça separada investiga el duc de Palma i una vintena de persones més pel suposat ús irregular de fons públics per part de l'Institut Nóos.

Pedro Alonso, investigador de referència mundial en la malària, va anunciar aquest dimarts en una roda de premsa convocada per l'ISGlobal que una vacuna contra aquesta malaltia, que afecta milions de nens africans, podria administrar-se de forma generalitzada a l'Àfrica subsahariana el 2015.

stats