Política 19/07/2014

Guia pràctica per arribar a la 'V' de la Diada

Tots els detalls la gran mobilització que preparen l'ANC i Òmnium per l'Onze de Setembre, des de les inscripcions fins als horaris i els trams

Ara
2 min
Òmnium Cultural i l'ANC presenten la campanya unitària pel 9-N / PERE VIRGILI

BarcelonaUn dels punts culminants de la campanya 'Ara és l'hora' que han engegat Òmnium i l'ANC en el camí cap a la consulta del 9 de novembre és la gran manifestació de l'Onze de Setembre, que els promotors consideren que ha de superar la concurrència de la manifestació del 2012 i de la Via Catalana del 2013 per garantir la consulta. A continuació us oferim tota la informació relacionada amb la 'Via Catalana 2014', una 'V' gegant símbol de "voluntat, votar i victòria" que resumeix l'anhel autodeterminista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

On es farà i a quina hora?

La 'V' humana recorrerà, des de la plaça de les Glòries de Barcelona, 5,7 quilòmetres de la Gran Via –fins a l'edifici de la Campana– i 5,6 quilòmetres de la Diagonal –fins a l'Hotel Princesa Sofía–. La manifestació començarà a les 17.14 h, en el que esdevé un homenatge als caiguts en la Guerra de Successió de 1714, enguany fa 300 anys. A les 19 h hi ha previstos concerts, i a les 20.14 h –que simbolitza l'any 2014, 300 anys després de la derrota de 1714 i l'any de l'autodeterminació– es preveu una piulada massiva.

Al marge de la 'V', però, abans, a les 12 del migdia, hi haurà concentracions davant dels ajuntaments dels 947 municipis catalans a favor del 9-N.

Cal inscriure's-hi?

Sí. ANC i Òmnium han posat en funcionament un sistema pràcticament idèntic al que va garantir l'èxit de la Via Catalana. El recorregut de la 'V' s'ha dividit en diferents trams, on els participants es poden encabir en el moment de fer la inscripció. Els promotors volen garantir d'aquesta manera un repartiment equilibrat de manifestants al llarg dels poc més d'11 quilòmetres de recorregut, i evitar col·lapses com els de les manifestacions del 10-J de 2010 i de l'11-S de 2012, en què l'afluència de gent va sobrepassar totes les previsions imaginades.

Es poden fer inscripcions individuals o en grups de màxim cinc persones. Si són grups més grans, l'organització recomana posar-se en contacte amb la territorial de l'ANC per assegurar que podran compartir tram. En només 24 hores, 10.000 persones havien formalitzat la inscripció.

Què s'hi haurà de portar?

Les entitats impulsores demanen que en el moment de fer la inscripció s'adquireixi també el 'kit' de la 'V', que inclou samarreta –que podrà ser vermella o groga– i bossa per a l'avituallament. D'aquesta manera, volen configurar una enorme senyera visible des del cel al llarg de tot el recorregut. Per això és especialment important la inscripció prèvia, que ha de permetre als promotors organitzar el repartiment de manifestants. De fet, els diners que es recaptin amb la venda dels 'kits', a 15 euros, es destinaran tots al finançament de la gran campanya 'Ara és l'hora', que es pagarà exclusivament amb aportacions privades a la campanya més gran de 'fundraising' que s'ha fet mai al país.

Com s'hi podrà arribar?

Per evitar col·lapses, ANC i Òmnium recomanen l'arribada a Barcelona amb els autobusos que les seccions territorials organitzaran. Aniran informant-ne a la web d''Ara és l'hora'.

stats