Política 25/08/2016

Rajoy es reserva per a ell sol el primer dia del debat d'investidura

Els populars van denunciar que Sánchez convoqués el ple a la tarda perquè no hi hagués temps per al torn de rèplica. Ara fan el mateix

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Rajoy s'ha dirigit al Congrés per primer cop aquesta legislatura des de la tribuna d'oradors. EFE

MadridEl debat d'investidura de Mariano Rajoy començarà dimarts, 30 d'agost, a les quatre de la tarda. És l'hora que ha fixat aquest dijous la presidenta del Congrés, l'exministra Ana Pastor, que té potestat per decidir les dates sense necessitat de consultar-les amb la mesa. L'hora ha xocat a la resta de formacions polítiques. Justament el PP va denunciar el març passat, per activa i per passiva, que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reservés l'inici del debat d'investidura per a ell sol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La previsió és que Rajoy pronunciï el seu discurs d'investidura i el torn de rèplica no comenci fins dimecres a les nou del matí. "Hem pres aquesta decisió pensant que cada grup pugui tenir temps per analitzar les propostes", ha dit Pastor en ser preguntada sobre el perquè del canvi d'opinió.

C's dóna allargues a tancar l'acord divendres

Mentrestant, segueixen les negociacions entre PP i C's per tancar un acord d'investidura després de la fricció de dimecres, en què els liberals van expressar "preocupació i consternació" per la "falta de voluntat" dels populars per cedir en algun punt. El PP, en canvi, demana tranquil·litat i assegura que en "qüestió d'hores" pot ser que hi hagi un acord definitiu.

El líder del partit taronja, Albert Rivera, ha alertat que si Mariano Rajoy no cedeix en reformes institucionals i polítiques socials, no hi haurà pacte.

C's dóna allargues a firmar un pacte definitiu i recorda que la setmana no acaba divendres, com preveu el PP, sinó diumenge. No volen donar a Rajoy el plaer d'anunciar el pacte dissabte en un míting que ja té previst a Pontevedra.

stats