Política 19/03/2017

3.900 inscrits (7%) participen en la consulta interna de Podem per decidir si se sumen al nou partit dels comuns

El partit farà públic demà els resultats en roda de premsa. Els crítics recorden que si el percentatge no arriba al 10% la consulta no pot ser vàlida segons els estatuts

Ara / Europa Press
1 min
Fachin arrasa a les primàries i dirigirà Podem Catalunya i l’entesa amb Ada Colau

BarcelonaEl nou partit dels comuns tirarà endavant amb Podem o sense. Ho han deixat clar en nombroses ocasions la resta d'espais polítics que participen en la confluència, tot i que tots coincideixen a preferir que el partit lila no en quedi fora. Segons ha avançat Europa Press i ha confirmat l'ARA, 3.900 militants de Podem han participat en la consulta interna entre dijous i dissabte per decidir si accepten les condicions actuals per sumar-se al nou partit o si, per contra, fan confiança al seu secretari general, Albano Dante Fachin, i rebutgen la confluència amb BComú, ICV, EUiA i Equo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció farà públics els resultats aquest dilluns, però més que el resultat definitiu (que fonts consultades afirmen que hauria avalat les tesis de Fachin), la polèmica arribarà pel percentatge de participació de la consulta. Els estatuts del partit marquen que, per poder ser validada, una consulta ha d'obtenir el 10% dels vots del cens. En aquest cas, sobre un cens de gairebé 54.000 inscrits, caldria haver arribat als 5.400 vots. Fonts de la direcció del partit argumenten, però, que el 10% mínim només s'aplica en les primàries per escollir el secretari general i la resta de càrrecs orgànics i no pas en les consultes internes.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Fachin ha assegurat que el que decideixi la militància serà el que aplicarà el partit, que prefereix no fer públics els resultats fins a aquest dilluns.

stats