Política 17/03/2017

Una institució europea situa Arrimadas entre els 40 líders europeus joves més destacats

La cap de l'oposició al Parlament ha destacat en el seu discurs que "el nacionalisme i el populisme" posen en risc la Unió

Ara
1 min
Inés Arrimadas, durant la seva intervenció al Parlament. / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa portaveu de C's, Inés Arrimadas, ha estat reconeguda aquest divendres com un dels 40 líders de menys de 40 anys pel programa European Young Leaders, organitzat pel centre de debat europeu Friends of Europe. La líder de l'oposició és l'única política espanyola de la llista i es troba entre les 10 primeres posicions del rànquing.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció en l'acte celebrat a Lisboa (Portugal), Arrimadas ha destacat que tant a Espanya com a Europa hi ha dos reptes que posen en risc la Unió, "el nacionalisme i el populisme", i ha afirmat que es necessita "una Europa millor per superar la pèrdua de confiança en les institucions". En aquest sentit ha proposat que aquestes institucions siguin més transparents i representatives, amb un sistema més clar per donar comptes de la seva gestió.

La líder de C's a Catalunya ha fet una crida a "caminar cap als Estats Units d'Europa" i ha defensat els valors fonamentals de la UE. També ha demanat no donar per feta la UE i ha instat a seguir construint-la perquè "és la millor idea política dels últims 60 anys". El seu discurs ha conclòs amb un missatge d'unitat: "Hem de centrar-nos més en el que ens uneix que en el que ens separa, en el que compartim que en el que ens divideix".

El programa, que compleix 5 anys, pretén aglutinar les "40 ments més brillants i joves del continent que contribuiran al lideratge europeu a través de la seva capacitat per inspirar la gent". Compta amb líders de diferents sectors: l'emprenedoria, la ciència, les arts i la política, entre d'altres.

stats